طراحی و اجرای فضای سبز
اولین و مهم ترین قدم در طراحی و اجرای فضای سبز دسترسی به یک فضای جذاب و فوق العاده، است طراحی و اجرای فضای سبزصحیح و اصولی کاملا منطبق با اصول فنی و کلیدی طراحی و اجرای فضای سبز توسط کارشناس و متخصص است. دیگر نکته مهم در اجرای فضای سبز، استفاده از متریالها و عناصر درجه یک و باکیفیت است. انتخاب المان ها و گیاهان سالم و زیبا در اجرای فضای سبز، مرحله بعدی زیبا سازی محوطه شما است.
طراحی و اجرای فضای سبز در تهران و دیگر شهر ها
طراحی فضای سبز چه در تهران و چه مناطق شهری دیگر، ویلاها، محوطهسازی و باغها، نیازمند رعایت اصول و نکاتی خاص است که با توجه به هر کدام از آنها میتوان این کار را به صورت حرفهایتری انجام داد. هرچند که اصول طراحی فضای سبز شهری ثابت باقی میمانند، اما برای دستیابی به نتایجی عالی و بینظیر، لازم است که با استفاده از جدیدترین معیارهای روز دنیا و به شکلی نوآورانه این فرآیند را پیش برد…
اصول طراحی فضای سبز خانه
رعایت وحدت، تعادل و تناسب
تعادل به معنای رعایت تقارن یا عدم تقارن در طراحی است. در برخی از طراحیها، اگر محیط را از وسط به دو نیم تقسیم کنیم، نیمه سمت راست و نیمه سمت چپ دقیقا شبیه به هم هستند از طرفی دیگر، در بعضی دیگر از طراحیها چنین نکتهای رعایت نشده است یا به بیان دیگر هدف آن طرح رعایت تقارن نیست. پس یکی از نکات مهم، تصمیمگیری درباره ساخت یک فضای متقارن یا نامتقارن است.
رعایت اصول انتخاب و ترکیب رنگها
هارمونی در طراحی به معنای یکپارچه بودن هر جز از فضای شما با اجزای دیگر است. تلاش کنید که هارمونی را به وسیله رعایت یک چارچوب کلی یا دقت در رعایت اصول انتخاب و ترکیب رنگهای بهکار رفته در محیط تنظیم کنید.
پیروی منسجم از اصول یک سبک در طراحی فضای سبز
یکی از اصول طراحی فضای سبز این است که از اصول یک سبک در طراحی فضای سبز خانه به طور منسجم پیروی شود.
توجه به شرایط رشد گیاهان
یکی از اصول اجرای فضای سبز پهنه بندی و تقسیم بندی مناسب برای درختان و گیاهان است. یعنی کاشتن گیاهان و درختان طوری باشد که پس از رشد نیز همچنان محیط لازم را برای استقرار داشته باشند و آسیب نبینند.
انواع فضای سبز خانه
برای آنکه بتوانید در فضای خانه و آپارتمان خود از فضای سبز استفاده کنید راههای بسیار متفاوتی پیش روی شما قرار میگیرد که میتوانید بنا بر بودجه و سلیقه خود و همینطور متراژ و امکاناتی که در خانهتان دارید آنها را انتخاب نمایید. سادهترین روشهای ایجاد فضای سبز در خانه را میتوان نصب شلفهایی برای قرارگیری گلدان، استفاده از گلدانهایی آویز، قرارگیری استند گل، چیدمان گلدانهای متعدد در کنار هم و… دانست. با این حال روشهای حرفهایتر و بهتری از ساخت فضای سبز در خانه نیز وجود دارند که در ادامه شما را با انواع آنها آشنا میکنیم.
المان های طراحی فضای سبز خانه و ویلا
دیوار سبز
یکی از پرطرفدارترین و البته زیباترین روشهای ساخت فضای سبز در خانه استفاده از دیوار سبز است که منظره زیبایی را ایجاد میکند. به طور کلی باید بگوییم که دیوار سبز به عنوان یکی المانها و عناصر طراحی داخلی و طراحی فضای سبز امروز در محیطهای بسیار متنوعی اجرا شده و مورداستفاده قرار میگیرد. شما میتوانید دیوار سبز را در بخشهای مختلفی از خانه به کار بگیرید، اما این موضوع به کارشناسی و تائید متخصصین این حوزه معطوف و مشروط خواهد بود.
از آنجایی که بسیاری از دیوارهای سبزی که در ساخت فضای سبز در خانه مورداستفاده قرار میگیرند در معرض نور آفتاب چندانی نیستند معمولاً با گیاهانی طراحی و ساخته میشوند که برای رشد خود به نور کمی احتیاج دارند. با این کار دیگر خیالتان از بابت رشد گیاهان خود راحت خواهد بود.
نکتهای که باید به آن اشاره کنیم این است که استفاده از دیوار سبز فواید بسیاری دارد که از میان آنها میتوان به افزایش چشمگیر زیبایی فضا، تصفیه هوای خانه، خنکتر کردن محیط آپارتمان و… اشاره کرد. علاوه بر این میتوانیم اضافه کنیم که دیوار سبز میتواند به عنوان یک عایق دمایی نیز بر روی دیوار منزل شما به کار گرفته شود.
فلاور باکس
فلاور باکس یکی دیگر از راههای ساخت فضای سبز در خانه میباشد. فلاور باکسها در واقع جعبههایی تو خالی هستند که درون آنها گل و گیاههای مختلف قرار میگیرد و زیبایی فضا را دو چندان میکند. از آن جایی که برای پیادهسازی فلاور باکس نیازی به داشتن فضای زیاد نیست، از همین رو امروزه طرفداران بسیار زیادی دارد. به طور کلی فلاورباکسها به لحاظ مصالح به کار رفته در آنها دارای 6 نوع مختلف میباشند. فلاورباکس سفالی، چوبی، بتنی، پلاستیکی، سنگی و فلزی انواع فلاورباکسهایی هستند که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند. متخصصین ساخت فضای سبز در خانه میتوانند شما را در انتخاب مناسبترین نوع فلاورباکس راهنمایی کند و آن را به بهترین نحو ممکن نصب نماید.
باغچه
اگر در حیاط خانه خود، یک محوطه کوچک در اختیار دارید و به باغبانی علاقه مند هستید، می توانید از طراحی فضای سبز باغچه استفاده کرده و یک مساحت گل کاری شده زیبا در اختیار داشته باشید. اتفاقا باغچه به مراتب سخت تر بوده و باید از یک مساحت کم، نوآوری و جلوه خاص به وجود آورید.
آبنما
آبنماها، یکی از المان هایی هستند که در معماری و محوطه سازی حائز اهمیت هستند. آبنماها در طراحی محوطه سازی باغ، ویلا، بام سبز، تراس، فضای سبز، پارک ها و …. مورد توجه قرار می گیرند، همچنین از آن ها در فضای داخلی مانند : اماکن تجاری، اداری، تفریحی، ورزشی و … نیز استفاده می شود.
مبلمان
یکی دیگر از المان های طراحی فضای سبز خانه و ویلا مبلمان است. می توان از نیمکت و یا سکو هایی سفالی و سنگی برای تکمیل فضای سبز خانه استفاده کرد، همچنین می توان از صندلی های تکی هم استفاده کرد.
کف پوش
برای کف پوش فضای مورد نظر می توان از انواع مصالح ساختمانی استفاده کرد اما باید به هماهنگی رنگ و طرح آن ها با دیوارها، ورودی فضا و حاشیه های سنگی باغچه ها توجه کرد. استفاده از سنگ ریزه ها و یا حتی سنگ های درشت و رودخانه ای برای طراحی کف مسیرهای عبوری بسیار مناسب است.
آلاچیق
آلاچیق به سازه هایی گفته میشود که معمولا از جنس چوب یا فلز تولید می شوند و در شکل ها و اندازه های متفاوت وجود دارند. به دلیل این که آلاچیقها در بیرون از ساختمان نصب می شوند و باید محافظ افراد در برابر نور خورشید و بارندگی باشند، پایداری و دوام مصالح موجود در آن بسیار اهمیت دارند.
چند ایده برای طراحی فضای سبز خانه
در ادامه چند ایده طراحی به عنوان نمونه برای شما آورده شده است.